Het IPF Praktijk Kwaliteitsregister (in oprichting) en IPF Innovatieplatform zijn onafhankelijk van elkaar in het leven geroepen. Wel hebben beiden dezelfde wetenschappelijke basis met als uitgangspunt een ‘Healthcare Value’ raamwerk. Een op dit raamwerk gestoelde IPF tool meet resultaten van de fysiotherapie organisatie zelf, haar (individuele) patiënten en haar stakeholders. Om aan deze resultaten te (blijven) voldoen wordt ook de organisatie verandercapaciteit van de betreffende organisatie gemonitord.

De weging voor het IPF Praktijk Kwaliteitsregister (in oprichting) is onderscheidend van die van het IPF Innovatie Platform. Hierbij geldt dat het vanuit toelating tot het IPF Praktijk Kwaliteitsregister het goed mogelijk is door te groeien naar het IPF Innovatie Platform. Met een toelating in het IPF Innovatie Platform komt een fysiotherapie organisatie automatisch in aanmerking voor het IPF Praktijk Kwaliteitsregister.

Voordelen IPF Praktijk Kwaliteitsregister

null
Met een toelating in het IPF Innovatieplatform komt een fysiotherapie organisatie automatisch in aanmerking voor het IPF Praktijk Kwaliteitsregister. Je hoeft dan de IPF Kwaliteitsaudit niet meer te doorlopen.
null
Als je als fysiotherapie organisatie nog niet in aanmerking komt om IPF Partner te worden, maar wel geregistreerd staat in het IPF Praktijk Kwaliteitsregister, dan is het goed mogelijk is door te groeien naar het IPF Innovatieplatform.
null
Jouw fysiotherapie organisatie is vindbaar op onze zorgzoeker voor collega fysiotherapie organisaties, zorgverzekeraars, maar ook voor (toekomstige) patiënten.
null
Je kunt gebruikmaken van het stakeholders netwerk van IPF Innovatie Platform.
null
Therapeuten kunnen zichzelf monitoren en aan de hand van de resultaten verbeter- en kwaliteitscycli doorlopen.

Deelnamemogelijkheden IPF Praktijk Kwaliteitsregister

Iedere fysiotherapie organisatie die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en dit graag toetsbaar maakt, kan zich aanmelden. Als je geregistreerd wilt worden in het IPF Praktijk Kwaliteitsregister dien je eerst een audit te doorlopen. Als jouw fysiotherapie organisatie en therapeuten de audit succesvol doorlopen dan word je toegelaten tot het IPF Praktijk Kwaliteitsregister.

Je kunt je interesse nu al kenbaar maken via de contactpagina. Naar verwachting kun je na de zomer aanmelden via onze site.

Bekijk de stappen

STAP 1

Audit IPF Kwaliteitsregister
Markt conform

STAP 2

Toelating tot IPF Kwaliteitsregister
Markt conform